سامانه ثبت دارایی مقامات و مسئولان راهاندازی شد| مسئولان باید اموال خارج از کشور خود را هم اعلام کنند
سامانه ثبت دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران به منظور شفافیت مالی راه اندازی شد.
به گزارش راسخون به نقل از گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حجتالاسلام حمید شهریاری - رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: امروز اقدام مبارکی توسط دستگاه قضایی صورت گرفته است و اولین روز افتتاح رسمی سامانه ثبت دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران است.
این مسئول قضایی با اشاره به اصل 142 قانون اساسی، گفت: بر این اساس دارایی رهبر، رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنها قبل و بعد از خدمت، توسط رئیس قوه قضاییه رسیدگی میشود که برخلاف حق افزایش نیافته باشد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان داشت: رییس قوه قضاییه داراییهای خود، همسر و فرزندان تحت تکفلشان را به مقام معظم رهبری اعلام کردند و خودشان پیشگام در انجام قانون هستند.
وی افزود: مسئولان باید ظرف یک ماه اموالشان را اعلام کنند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: مسئولان ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت نام کنند و ثبت اطلاعات منحصراً در سامانه دارایی مسئولان انجام میشود.
وی ادامه داد: افشا و انتشار اطلاعات جرم انگاری شده است و به دلیل ملاحظات امنیتی ثبت دارایی در چند مرحله انجام میگیرد تا اگر احیانا مشکلاتی در حوزه امنیتی وجود دارد برطرف شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان داشت: دارایی مسئولان شامل داراییهای خارج از کشور هم میشود.
این مسئول قضایی ادامه داد: ملاحظات امنیتی برای ما اهمیت بسیاری دارد و تاکنون پایگاهی که تا این اندازه ملاحظات امنیتی داشته باشد در قوه قضاییه نداشتهایم و یا کم داشتهایم، هیچ کس جز رئیس قوه قضاییه دسترسی به اطلاعات نخواهد داشت، اطلاعات را رمزگذاری خواهیم کرد و در بستر اینترنت قرار نمیدهیم و اطلاعات دارای ۳ کلید رمزگذاری است.
وی خاطرنشان کرد: قوانین ما منحصر به این قانون نیست، قوانین دیگری داریم که اگر کسی مرتکب اموری همچون رشوه، اختلاس و.. شود منتظر نمیمانیم تا دوره مسئولیتش تمام شود و قوه قضاییه ورود خواهد کرد.
معاون رئیس قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رابطه با شناسایی اموال مسولان در خارج از کشور، جمهوری اسلامی ایران با برخی از کشورها مراودهای ندارد در این رابطه چگونه اقدام خواهد شد گفت: چه مراوده داشته باشیم و چه نداشته باشیم دستگاههای اطلاعاتی ما همه چیز را تحت نظر دارند، قانونگذار در حال حاضر بیان به خوداظهاری دارد و ما حق تجسس نداریم، تجسس حرام است، اگر پای کسی در پروندهای کشیده و فسادی رخ دهد ورود خواهیم کرد.
گفتنی است در پایان سامانه ثبت دارایی مقامات، مسولان و کارگزاران با حضور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در این معاونت به صورت رسمی افتتاح شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در اجرای قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران در ۱۹ تیرماه آیین نامه این قانون را در ۲۱ ماده و هشت تبصره ابلاغ کرد که بر اساس ماده ۱۲ این قانون، مقامات مسئول اعم از داخل یا خارج کشور باید فهرست دارایی خود را شامل تمام اموال غیرمنقول، حقوق دارای ارزش مالی، مطالبات و دیون اعم از حال یا وعده دار، سرمایه گذاری، اوراق بهادار از قبیل اوراق مشارکت و سهام، موجودی حساب های بانکی، مؤسسات مالی و اعتباری و صندوق ها اعم از دولتی یا غیردولتی و یا قرض الحسنه و نظایر آن را با ذکر شماره حساب و هرگونه منابع درآمدی مستمر را اعلام کنند.
مرتبط
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}